Optimalt kosthold på menyen!

Vi alle har vel blitt fristet til å spise et pizzastykke eller en hamburger innimellom, men det er kanskje ikke det sunneste alternativet? Du kan følge 12 enkle tips for et optimalt kosthold. For det første kan det være en ganske god idé å ha et variert kosthold og spise 5 måltider i løpet av dagen. Du har sikkert hørt om det klassiske 5 om dagen-konseptet. Det er definitivt et tips som er verdt å følge. Husk at bare 2 av de 5 om dagen skal være frukt, da frukt inneholder sukker. Produkter du har godt av er proteinkilder, fullkornsprodukter, sunne fettsyrer, grønnsaker, frukt og bær. Det er en fordel å begrense inntaket av blant annet sukker, salt, bearbeidet og halvfabrikat matprodukter. Du kan enkelt sette sammen et sunt kosthold ut i fra hva du liker å spise. Med et variert kosthold er du sikret alle de viktige næringsstoffene kroppen din trenger. Husk å balansere mengden av energi du får via mat og drikke med det daglige energiforbruket i bakhodet.

Velg ut produkter med nøkkelhull

Et annet smart tips er å velge ut meieriprodukter som inneholder lite av fett og sukker. Velg produkter merket med nøkkelhullet. Disse produktene gjør det lettere for deg å finne sunnIskaldt vann med mynteblader på bordet.e produkter når du handler mat. Produktene med nøkkelhull har ekstra fiber, mindre mettet fett, salt og sukker. Meieriproduktene kan spises hver dag, da de inneholder viktige næringsstoffer som din kropp trenger. Gode produkter som anbefales er lettmelk, skummetmelk, kesam original, kesam mager, biola, yoghurt, lettrømme, cottage cheese, philadelphia light, magerost og lettere gulost. Når det kommer til valget mellom hardt smør og olje, så bør du gå for matolje. Matoljen inneholder masse umettet fett som fungerer som sunt fett. Prøv produkter som rapsolje, flytende margarin, solsikkeolje, maisolje, olivenolje, soyaolje, bremykt og plantemargarin. I matlagingen kan du med fordel bruke oliven, avokado, frø og nøtter. Når det kommer til kjøtt, så bør du spise magert kjøtt. Kylling, storfekjøtt og viltkjøtt er gode alternativer. Kjøttpålegget du velger bør ha et fettinnhold som er lavere enn 10% fett per 100 gram. For eksempel er kalkunpålegg, kokt skinke, okserull, roastbiff og mager leverpostei gode alternativer.

Spis fisk og grove kornprodukter!

Det er en regel om at jo grovere brødet er, jo bedre er det. Fiber hjelper på å motvirke forstoppelsesproblemer som kan oppstå til tider. Rettere sagt er fiber kjempebra for fordøyelsen din! Fiber gir en bedre metthetsfølelse og regulerer blodsukkeret ditt. Anbefalt mengde med fiber er 25 til 30 gram per dag. Helsemyndighetene anbefaler at vi bør spise fisk til middag minst tre dager i uken. Så det kan lønne seg å ha faste dager med fisk! Fisk kan du også ha på skiven, som for eksempel makrell i tomat og tunfisk. De proteinkildene som er best for deg er egg, fisk, kjøtt, soya, fjærkre og meieriprodukter. Alle disse matvarene inneholder aminosyrer som vi alle trenger. Proteiner er kjempeviktig, og du bør inkludere dem i flest mulig måltider hver dag. Ikke minst bør du drikke masse vann hver dag! Når du skal spise middag, er det viktig å ha et godt spisebord. Velg riktige møbler hos Furniturebox for å gjøre måltidene dine koseligere.