Kosthold for verdens sterkeste mann

 

Skal man konkurrere i verdens sterkeste mann-konkurransene, holder det faktisk ikke kun å trene nok. Her må man ha full kontroll på hva man spiser, og det helst ned på grammet for alt av næringsstoffer. For utøvere er det viktig å ha et høyt nivå av proteiner, men også å balansere dette på korrekt måte med både fett og karbohydrater.


The Mountain

Den siste tiden har mannen som spiller The Mountain, i TV-suksessen Game of Thrones, Hafthor Björnsson, fått stor oppmerksomhet for sin diett for å oppretthold sin ekstreme masse og styrke. Björnsson har vunnet Europas sterkeste mann to ganger, og fått en tredjeplass i verdens sterkeste mann. Nå er han i gang med forberedelsene mot verdens sterkeste mann i 2016, og både diett og trening er planlagt ned til aller minste detalj.

Björnssons dag, måltid for måltid

Björnsson starter dagen tidlig, faktisk før klokken 7, men en treningsøkt hvor fokus er på kardiotrening og kjernestabilitet. Som drivstoff har han kun glutamin og en håndfull mandler. Etter treningsøkten kjører han direkte på en stor frokost, bestående av åtte egg, 200 gram havregryn sammen med bær og en avokado. En helt utrolig mettende start på dagen, med andre ord. Allerede to timer senere spiser han, akkurat som en hobbit, sin «second breakfast». Her går det med 400 gram av både søtpoteter og kylling, sammen med grønnsaker.

Nesten samme måltid gjentas til lunch, men et kjapt påfyll av glutamin i mellomtiden. Klokken 2 spiser han et skikkelig frokostblandingmåltid, før det er tid for strongman trening. Etter trening fylles det på med proteiner og bananer, før han spiser to separate middager på kvelden, én med laks og én med storfekjøtt. Til kveldsmat avslutter han enkelt og greit med enten proteinpulver eller 6 egg, i tillegg til en avokado, mandler og en god porsjon peanøttsmør.

Til sammen gir dette 11 måltider, inkludert et måltid nattmat hvor han igjen fyller på med rent protein. Faktisk gir dette, utrolig nok, totalt nesten 4 kilo mat, og da har han ikke en gang telt opp grønnsaker og frukt. Helt utrolig, men det funker jo – uten tvil.