Sko for vektløfting

 

For mange som trener aktivt innen styrketrening med løft er det mye utstyr som er viktig for å få et best mulig løft, og allikevel er det mange som rett og slett glemmer å tenke på hva de har på 1136px-hafthor_julius_bjornsson_scottish_stone_putbena. Skal man løfte seriøst tungt, og virkelig presse seg selv så langt som mulig, så må også skoene være på plass. Det mange kanskje glemmer å tenke på er at optimal løfting krever noe helt annet fra skoene dine enn for eksempel løpesko.

Rett sko gir bedre og stødigere løft

Det viktigste med å velge de riktige skoene er at man får muligheten til å aktivere musklene bedre, og at man får rekruttert flere muskelfibre. Et par sko som lar deg enklere pushe i mot gulvet vil gi deg muligheten til å kreere mer kraft i løftet ditt, og dermed gjøre det mulig for deg å løfte tyngre. Hos for eksempel løpesko har man gjerne en litt tykkere og mykere både såle og hæl, som gjør det vanskeligere å trykke ordentlig i mot gulvet. En annen fordel med å velge de riktige skoene er at man også får en stødigere stilling i for eksempel knebøy, markløft og andre frie løft.

Dette skal du se etter


Når du ser etter løftesko, bør du tenke på at du finner en sko med en hard og tynn såle som gir deg god kontakt med gulvet. Her finnes det selvsagt utrolig mye å velge mellom, men et merke som har mange gode alternativer er NuDe. Med dette skomerket har du flere ulike valgmuligheter når det kommer til flate sko som egner seg til løfting. Mange velger også å bruke konvensjonelle skatesko som for eksempel converse, men ett problem med denne typen svært tynne tøysko er at de gir svært lite beskyttelse for foten. Dette er også grunnen til at man helst også bør unngå såkalte barfotsko. Denne typen sko gir godt grep om gulvet, men har ingen beskyttelse i det hele tatt og kan føre til store skader dersom ulykken er ute.

Gode sko er et godt hjelpemiddel som, sammen med riktig trening, kan hjelpe deg med å bli sterkere.