5 tips til damer som skal begynne med styrkeløft

Det er stadig flere som får øynene opp for egentrening. Nå til dags virker det som nesten alle ungdom, både gutter og jenter driver på med en eller annen form for trening – noen mer regelmessig enn andre. Fremdeles virker det som at de aller fleste i det minste har abonnement på treningssenter. Det er også bare flere og flere som vier nesten hele livsstilen sin til trening, utover bare treningen. Dette gjelder folk i alle aldre her til lands.

Her skal vi komme med noen tips til alle damer som vurderer å begynne med styrkeløft.

1. Ikke vær redd for at du skal se mandig ut

For det første kommer man ikke til å se mandig ut. Og for det andre kan man få nydelige anatomisk implantat som trekker frem de feminine trekkene bedre enn kanskje noe annet. Med muligheten for anatomisk implantat og andre muligheter for å se enda mer feminin ut enn egentlig, trenger man aldri å være redd for å skulle se mandig ut.

Kanskje du fremdeles tenker at du har sett kvinner med alt for store muskler og rett og slett ser mandig ut. Disse har etter all sannsynlighet brukt ulovlig testosteron-tilskudd eller steroider. Når man trener naturlig vil man faktisk oftere få mer frem de kvinnelige formene, som for eksempel rumpe og lår.

2. Tren hardt og få skikkelig restitusjon

Vi alle vet at det er viktig å trene hardt for å få de resultatene man ønsker. Når det er sagt er det også viktig å huske på at teknikken er bra når man trener. Dårlig teknikk kan føre til saktere fremgang, og verre enn det, kan det føre til alvorlige treningsskader. Dette er noe man absolutt ikke ønsker.

Det er altså veldig viktig at teknikken er bra for å unngå skader. I tillegg er restitusjon veldig viktig. Prøv å få skikkelig søvn, slik at kroppen klarer å bygge seg opp igjen.

3. Kosthold er veldig viktig

Uansett om målet er å miste fett, legge på seg muskler, eller rett og slett bare komme seg i bedre form – er kosthold virkelig en stor del av nøkkelen. I treningsverden sies det at kosthold står for 80% av resultatene, mens trening og andre ting står får 20%. Noen hevder til og med at kosthold er 90% av resultatene.

4. Det er viktig å tøye ut

Uttøying, eller strekking er ikke så viktig for å få større muskler. Men når det kommer til å ha en mer behagelig kropp å leve i og unngå skader er det svært viktig. Man kommer definitivt ikke til å angre på å ha tøyd ut.

Hvis man følger disse fire tipsene er man allerede på lang vei til å ha en positiv opplevelse med styrkeløft, og kanskje en helt ny livsstil venter.