Beskytt golvet ditt når du trener

Strongmen liker å bråke når de trener – slamrer med vekter, roper og jubler når de løfter tungt, og noen kommer også med noen høylytte heiarop til treningskameraten. Slik skal det være, strongman skal være en brutal idrett med spektakulære mengder hardt metall som fyker opp og ned. Samtidig er det viktig for alle som trener hjemme at treningen ikke skal forringe verdien på boligen man har. Det er tross alt slik for de fleste nordmenn at en veldig stor del av formuen er i nettopp boligen, og disse verdiene er det selvfølgelig lurt å sikre og ta vare på. Så spørsmålet er med andre ord hvordan man kan slamre og dunke med tunge vekter og samtidig passe på at golvet ikke blir skadet.

Hvordan dempe støyen fra vekttrening

Det er selvfølgelig ingen som ønsker å vekke naboen hver gang man tar ei styrkeøkt tidlig på morgenen. Løsningen på denne utfordringen vil for de aller fleste være å bruke tepper eller matter for å beskytte golvet og dempe støy. Der man trener, kan det passe godt med noen nøytrale grå tepper som gir god støtdemping uten å ha et distraherende utseende. Dermed kan man enkelt trene hjemme, og spare både tid og penger som går med til å reise på treningsstudio hver gang man skal trene.

Hvordan velge teppe

Hvilket teppe som passer best vil være mye avhengig av smak og behag, og i tillegg hva slags golv du har og hvor i boligen du bruker å trene. Det blir selvfølgelig litt forskjell innredningsmessig på om du trener i garasjen eller i stua. I noen tilfeller kan det være interessant med vegg-til-vegg teppe. Samtidig er det litt viktig å huske på at det finnes en del øvelser, som for eksempel knebøy, der du ikke ønsker å stå på et mykt underlag. Tvert i mot ønsker man så hardt og stivt underlag som mulig for å få nok kraft i bunnen av løftet. Derfor kan det være lurt å ha løse tepper, slik at man noen steder også har fritt rom til denne typen øvelser.

En annen ting å tenke på, er fargevalget. Som tidligere nevnt, mener vi at grå tepper passer best, men for de som er veldig stilorienterte kan det være verdt å tenke over fargene ellers i rommet og boligen. Vi vet at mange strongmen vil være tilbøyelige til å velge svart, men dette er ikke alltid et godt valg i en bolig som ellers preges av duse farger.