Det å være mann

Man kan filosofere i det uendelige rundt hva som virkelig kjennetegner en mann. Noen mener én ting, andre mener noe helt annet. Enkelte mener at man ikke bør skille mellom menn og kvinner i det hele tatt, og det er mye riktig i dette. Men vi er ulike rent fysisk, og utvikler oss på forskjellige måter. Det betyr derimot ikke at menn slipper å ta seg av hjemmet. Eller ungene. Så lenge man gjør en rolle i hjemmet, kan man bruke fritiden akkurat slik man ønsker – uansett hvilket kjønn man tilhører.

Lang avstand
Selv nå i det 21. århundret er det en stor forskjell mellom menn og kvinner hva angår husarbeid. Det var mye verre før i tiden, men man kan nesten stusse litt over statistikken som SSB la frem for noen år siden. Fortsatt bruker kvinner nemlig dobbelt så mye tid på husarbeid som menn – i snitt 14 timer i uken, mens herrene bruker 7 timer. En sterk mann vil ta på seg mer ansvar, og dette betyr mer husarbeid og tid til ungene. Når foreldrene deler på barnepasset og husarbeidet, får man mer tid til seg selv (begge parter). Den moderne verden er likestilt, og reglene for det å være mann har forandret seg. Man må nå balansere styrke og ambisjoner med hardt arbeid i hjemmet. Slik skaper man fremtidens familier!

Young smiling father holding his son on back and exercising push-ups in the park.

Young smiling father holding his son on back and exercising push-ups in the park.

Trene med unger
Uansett om du trener mye eller ikke, er det ingen tvil om at trening er bra for kropp og sjel. Hvorfor ikke kombinere barnepass eller husarbeid med treningen? Heng noen vekter på støvsugeren, eller gjør knebøyninger mens du rydder. Unger? Null problem, ta dem med på lange sykkelturer ved hjelp av det sikre utstyret fra Britax! Eller kjøp en sporty barnevogn (såkalt sportsvogn) og kombiner joggingen med barnepasset. Bytter dere på om å ta ungene ut på slike turer, kan den andre partneren fikse store deler av husarbeidet i mellomtiden. Det er dette det betyr å være mann i 2017. Britax-utstyr og tilbehør finnes på lager hos Lekmer.no, der du forresten også finner mye sportsutstyr til barn og unge. Hvorfor ikke vise dem veien mot idrett fra tidlig alder? Slik slår du to fluer i en smekk!