Det er gøy å være sterk

Vi oppgir mange forskjellige grunner til å drive med strongman og andre styrkeidretter: det er sunt og helsebringende å trene, det gir muligheter til å bli kjent med andre, reise, konkurrere og utfordre seg selv. En grunn som mange kanskje ikke er så åpne om, er at det rett og slett er gøy å være sterk. Har du kommet til det nivået at du er med og konkurrerer i strongman, vil du kunne gå ut fra at du er sterkere enn minst 99% av vanlige menn og kvinner som du treffer på i verden utenfor styrkerommet. Du er ikke lenger ordinær, men har noe ekstraordinært ved deg, og kan oppnå oppmerksomhet og respekt for de endringene du har fått til med kroppen din.

Noe av det morsomste med å være stor og sterk er at man kan gi selv de villeste halloweenkostymer troverdighet. En vanlig mann på 70 kilo ser egentlig bare litt teit ut kledd ut som Hulken eller The Mountain fra Game of Thrones, men du har kanskje størrelsen, kraften og muskulaturen til å få det til å funke. I beste fall kan du kanskje imponere så mye at en og annen dame begynner å tenke på deg som en slags superhelt! Da vet du at den innsatsen du har lagt ned med trening, kosthold og livsstil i en årrekke har vært verdt det.

Gleden ved å være sterk

Det er mange fordeler og gleder ved å bli sterkere, enten det handler om å bli strongman-sterk eller bare trene litt mer moderat for å holde seg i form. Styketrening bygger ikke bare opp musklene, men hele kroppen, inkludert skjelettet. Styrketrening kan forhindre mange lidelser og sykdommer, som for eksempel osteoporose og de ryggproblemene som mange sliter med når de blir eldre. I tillegg blir stoffskiftet raskere over tid, slik at det blir lettere å holde kroppsfettet under kontroll, og du kan unngå å få for eksempel høyt blodtrykk, diabetes, og alvorlige sykdommer som hjertesykdom og kreft. Det aller beste er selvfølgelig å trene ofte og systematisk, men selv et par korte økter i uka er nok til å oppnå en viss effekt. Å være fysisk aktiv gir mindre stress og bekymring i hverdagen, og du får til og med sovet bedre.

Likevel er det viktig å understreke at styrketrening og strongman ikke bare har disse snusfornuftige fordelene. Det aller viktigste er kanskje hvordan du føler deg og den selvtilliten det gir å være stor og sterk. Du kan føle deg sikker på at vanlige mennesker vil søke å unngå konfrontasjoner med deg, og kanskje også blir litt nysjgjerrige på de resultatene du har fått til. Ikke minst får du et litt annerledes utseende som mange vil betrakte som attraktivt.

Strongmen på Halloween

Noe av det morsomste som strongman på Halloween er nettopp å se at andre kler seg ut som sterke menn og muskelbunter med kostymer og falske muskler. Du som har lagt ned en årelang treningsinnsats trenger jo ikke noe sånt! Det som er enda kulere er at du dukke opp med kostymer der du fremstår som de råeste superheltene eller kraftkarene fra film og TV uten at det virker rart.