Konkurrere i Strongman?

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva som faktisk skal til for å være en utøver i , og konkurrere i Strongman! Dette kreves selvfølgelig at man følger med på sporten, at man har vanene sine på plass når det gjelder mat, og at man faktisk trener ganske hardt for å bli så sterk som overhodet mulig.

Det er faktisk en vesentlig forskjell på styrkeløfting og vektløfting. Vektløfting er noe man kan faktisk delta i som en olympisk sport. Denne konkurransen som vi kaller for Strongman er ikke involvert i dette, men det er sin egen sport på siden. Vi trenger ikke å forvente å bli ekstremt rike av å bli mester i dette, men de fleste som driver med dette gjør det bare rett og slett fordi de elsker det!

Det er respekt og status som gjelder her i Strongman og mange av øvelsene de bruker i sporten kommer fra både vektløfting og styrkeløfting. Her gjelds det bare hvem som kan løfte mest, og hvem som er sterkest.

Dersom du bare vil se bra ut, så er kanskje ikke dette for deg fordi de fleste går inn for en funksjonell styrke, og ikke estetisk utsende. Dersom du vil kan du jo endre andre ting for å virke mer attraktiv, for eksempel prøve prp behandling hvis du har mistet håret ditt og vil ha det tilbake.

Diett

Disse menneskene spiser veldig, veldig mye mat. Den regjerende mesteren i Norge veier faktisk 145 kg og han trenger mellom 7000 og 9000 kalorier daglig for å opprettholde dette. Derfor er det viktig å ha budsjettet sitt godt på plass før man begynner med dette fordi dette kan komme til å ende opp å koste en god del penger. Dersom du nettopp begynner med dette så kan det være lurt å ta dette rolig i starten. Ikke spis altfor mye mer enn vekten din tåler, det er usunt å legge på seg for mye for fort.

Sjekk ut hvordan vekten din reagerer på inntaket av kalorier som du inntar, og sport fremgangen. Husk også at selv om det er viktig sunt og rent, så er det enda viktigere i denne idretten å ha mye masse og energi. Du kan derfor spise mye godt, så lenge du løfter mer og blir større.

Trening

For å trene til dette så kan du for eksempel begynne med de klassiske øvelsene som benkpress, knebøy og markløft. Etter hvert kan du begynne med de mer avanserte øvelsene, men det kan faktisk hende at du må lete litt for å finne frem til utstyret som de bruker. Noen ganger kan du for eksempel se at de bærer opp store vekter på skuldrene og bærer dem bortover og de finnes ikke overalt.