Ting man bør ha på plass før man skal delta i konkurranse

Med at stadig flere starter å trene her til lands, fører det også til at mange velger å ta strongman ruten i stedet for, for eksempel kroppsbygging, løping eller crossfit. Det er nemlig det strongman er. En gren som strekker seg ut av treningstreet. I og med at flere starter med trening, vil det også være flere i hver og en av grenene. Og strongman er en av dem, om ikke den absolutt morsomste grenen som strekker seg ut av treet. I strongman vil det også være mulighet for å se rask fremgang sammenlignet med andre grener. Etter en viss fremgang kan det være fristende å melde seg på konkurranse.

Slik fungerer strongman konkurranser

Når man føler seg klar til å delta i en strongman konkurranse er det første steget å melde seg på, finne reise, og boplass. Dette blir fort kostbart, så det kan være en ide å sammenligne kredittkort for å finne det beste som passer sitt eget behov, dersom man har bruk for det.

Før man derimot tar steget for å melde seg på, er det noen ting man bør tenke på. Først og fremst må man vite hvordan det fungerer. Strongman konkurranser kan variere en del fra konkurranse til konkurranse. Det alt fra å løfte ting som steiner og diverse, til vanlige styrkeløft. Her skal vi ta utgangspunkt i styrkeløft delen. Og her er det snakk i all hovedsak om baseøvelsene, benkpress, knebøy og markløft. Og her konkurrerer man om hvem som klarer å løfte tyngst i sin vektklasse. Hvis man veier 75kg vil man selvsagt ikke konkurrere med dem som veier 110kg.

Ting man bør ha på plass før man skal delta i konkurranse

Konkurransen er i og for seg veldig spennende, og kan gi skikkelig adrenalin kick. Men om man skal gjøre det bra i konkurransen ligger helt i om man gjør en bra jobb resten av året når man ikke konkurrerer. Og for optimalt resultat under konkurransen kan det koste en del året rundt. Dersom man trenger ekstra penger bør man sammenligne kredittkort, for å finne den beste dealen, og det som passer best for sitt behov. Når man også tar inn kostnadene for konkurranse, reise og opphold, kan det virkelig være lurt å finne et bra kredittkort.

I og for seg kan man se på det slik at så lenge man har styrken og formen på plass før man skal delta i konkurranse, så har man det man trenger. Men styrken og formen må bygges opp. Her er det viktig å trene mye, restituere bra og unngå skader. Det er også viktig å få i seg rikelig med proteiner for optimal muskelbygging, og mye sunn mat generelt, for å kunne bygge opp kroppen etter man bryter den ned hver dag på trening.