Strongman og hår

Hvem har vel ikke drømt om å være verdens sterkeste mann? Til enhver tid er det dessverre bare en person som rettmessig kan gjøre krav på den tittelen, men alle og enhver kan prøve seg på å løfte litt tyngre enn det de har gjort før. Det er det som er det morsomste med strongman, at man hele tiden kan konkurrere med seg selv og tenke på hvordan man forbedrer seg både som atlet og som menneske.

En helhetlig tenkning om dette med å forbedre seg selv innebærer selvfølgelig også at man må tenke over den estetiske dimensjonen. Hvordan ser jeg ut, er den jeg ser ut som utenpå egentlig den jeg er eller ønsker å være inni? Til tross for all moralisering er det faktisk ikke noe galt med å være opptatt av hvordan man ser ut, det er faktisk helt normalt og sunt. For eksempel er det en god del atleter innenfor idretten som plages med at håret etter hvert forsvinner, og da kan det godt være at Nordichair.com har en løsning som passer for dem. Alle liker jo å ha fyldig og sunt utseende hår, som gir en fresh look hver eneste dag.

Strongman og estetikk

Når man tenker på strongman, tenker man nok kanskje aller helst på eliteutøverne og hvordan de ser ut. Det er som regel noen massive karer på godt over 100 kg, i enkelte tilfeller også over 150 kg. Det skyldes to faktorer som kan forklare dette.

For det første bygger man veldig stor muskelmasse av å løfte tunge vekter, selv om såkalt hypertrofi ikke er noe mål i seg selv for strongman utøvere. Dette er noe helt annet enn kroppsbygging, men resultatene blir noe av det samme når det gjelder muskelvekst. Forskjellen er at utøvere i strongman ikke skal stå på en scene og vise seg frem i tangatruse, og derfor heller ikke presser fettprosenten ned i absurd lave tall. Tvert i mot er det ikke noe poeng for en utøver i denne idretten å tyne fettprosenten, fordi det krever å gi avkall på de kaloriene man sårt trenger for å få tilstrekkelig energi til harde treningsøkter.

For det andre er det jo slik at mange deltakere i strongman bruker ulike former for tilskudd som kan ha ulike bivirkninger. Det er velkjent at hårtap er en ganske vanlig bivirkning, særlig hvis man har tatt tilskudd som gir et kunstig forhøyet testosteronnivå. Selv om dette kanskje ikke er så utpreget i begynnelsen, kan det plutselig akselerere, slik at man blir tvunget til å ta grep.

En spennende løsning på dette er å sprøyte inn plasma fra ditt eget blod i hodebunnen, slik at håret igjen har rom til å vokse. Dette kan gi deg en fyldig manke igjen før du vet ordet av det, uansett alder, slik at behandlingen med rette omtales som vampyrbehandling. Med det kan man ta seg enda bedre ut og føle seg komfortabel i en hver situasjon.